Obavijest o testiranju dužnosnika, službenika i namještenika

Svi dužnosnici, službenici i namještenici Općinskog suda u Rijeci, koji nisu do 15. studenog 2021. dostavili Uredu predsjednika potvrde o preboljenju bolesti COVID-19 i potvrde o cijepljenju (EU COVID potvrde), dužni su prilikom dolaska na radno mjesto dana 16. i 18. studenog 2021. te ubuduće svaki ponedjeljak i srijedu u tjednu (odnosno drugi dan u tjednu, ali dan ranije prije povratka na posao nakon odsutnosti) predočiti potvrdu o testiranju.

Dužnosnicima, službenicima i namještenicima koji odbiju dostaviti potvrde o testiranju, a nemaju potvrde o preboljenju ili potvrde o cijepljenju, neće biti dopušten ulazak u sud.

Pravosudni policajci i zaštitari će evidentirati sve slučajeve u kojima je pravosudnom dužnosniku, državnom službeniku i namješteniku onemogućen ulazak u sud s navođenjem imena i prezimena, vremena ulaska te razloga onemogućavanja ulaska, kao i podatke o eventualnoj incidentnoj situaciji.

Ukoliko pravosudni dužnosnici, službenici i namještenici imaju znakove respiratorne infekcije, druge simptome ili znakove zarazne bolesti COVID-19, iako ispunjavaju uvjete cijepljenja ili prebolijevanja bolesti COVID-19, dužni su se iznimno podvrći testiranju te dostaviti potvrdu o testiranju prilikom dolaska na posao.

Testiranje se može obaviti isključivo u ovlaštenoj ustanovi s popisa koji je objavio Stožer civilne zaštite PGŽ dana 14. studenog 2021. i koji se popis nalazi na mrežnoj stranici Civilne zaštite PGŽ te će se isključivo u tom slučaju refundirati troškovi testiranja, na zahtjev koji se podnosi Odjelu za materijalno financijsko poslovanje.