Odluka - organizacija rada sudaca izmiritelja

Zbog novonastale izvanredne situacije izazvane epidemijom bolesti COVID-19, suci izmiritelji Općinskog suda u Rijeci će ubuduće, počevši od 16. rujna 2020. pa nadalje, rasprave sa strankama održavati u prostoru Gradske vijećnice, Korzo 16 u Rijeci.

Sve donesene preventivne mjere radi zaštite zdravlja svih sudionika postupaka u Općinskom sudu u Rijeci, odnose se i na prostor Gradske vijećnice.

U Općinskom sudu u Rijeci, zbog novonastale izvanredne situacije izazvane epidemijom bolesti COVID-19, radni prostori suda tj. određene raspravne dvorane na IV katu zgrade suda, u potkrovlju, na adresi Žrtava fašizma 7, ne udovoljavaju propisanim epidemiološkim uvjetima za rad (distanca 2 metra između sudionika i prozračivanje prostora i dr).

Slijedom navedenog, a kako bi se omogućio rad sucima da zakazuju što više ročišta i rasprava, zatražena je pomoć Grada Rijeke za korištenje gradskog prostora za rad sudaca izmiritelja. Budući je Grad Rijeka odobrio korištenje prostora Gradske vijećnice (svaku srijedu) u svrhu rada sudaca izmiritelja, odlučeno je kao u izreci.