Uputa o nastavku ograničavanja pristupa strankama u sud

Upućuju se svi građani i sudionici sudski postupaka da se zbog uznapredovale epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV2, u Općinski sud u Rijeci, u sve prostore suda u Rijeci i Stalnim službama u Delnicama, Malom Lošinju i Opatiji i dalje ograničava ulazak u zgrade suda, za sve građane i sudionike sudskih postupaka, osim za sudionike sudskih postupaka uz predočenje sudskog poziva.

Svi suci, državni službenici i namještenici suda, kao i građani te sudionici sudskih postupaka, dužni su se prilikom ulaska u sudsku zgradu podvrgnuti mjerenju tjelesne temperature beskontaktnim termometrom i propisno nositi zaštitnu masku te dezinficirati ruke dezinfekcijskim sredstvom.

Tjelesnu će temperaturu mjeriti pravosudni policajci ili zaštitari, koji će o povišenoj temperaturi (iznad 37,2 °C) odmah obavijestiti osobu za koju se to utvrdi te ju uputiti da napusti zgradu suda, a za zaposlenike suda istovremeno obavijestiti Pisarnicu sudske uprave.

Pravosudni policajci ili zaštitari su dužni sudsku pisarnicu obavijestiti ukoliko se netko odbije podvrgnuti mjerenju tjelesne temperature, slijedom čega će se poduzeti propisane mjere.

Osobama za koje se utvrdi da imaju smetnje s dišnim organima, simptome kašlja i sl. neće se dopustiti ulazak u prostorije suda, kao i osobama koje ne budu nosile zaštitne maske.

Sve donesene naredbe i upute tijekom 2021., vezane za epidemiološke mjere i ponašanje na sudskim hodnicima uz fizičku udaljenost od 2 metra, kao i u sudskim prostorijama, ostaju na snazi.

Svi sudionici postupaka i građani kojima će biti dopušten ulazak u sud, provjeravat će se i dalje kroz aplikaciju o evidenciji izrečenih mjera samoizolacije, kao
i do sada te im ulazak neće biti dopušten ukoliko se utvrdi da im je izrečena mjera
samoizolacije.