JAVNO PRIOPĆENJE - EPIDEMIOLOŠKE MJERE

JAVNO PRIOPĆENJE - EPIDEMIOLOŠKE MJERE

         Zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom SARS-CoV-2 obavještavaju se sve zainteresirane osobe da je i dalje na snazi odluka broj Su-677/20 od 1. lipnja 2020. kojom je određeno da su svi sudionici sudskih postupaka dužni prilikom ulaska u zgradu Općinskog građanskog suda u Zagrebu dezinficirati ruke, a za vrijeme boravka u zgradi suda koristiti zaštitne maske jer im u protivnom neće biti dopušten ulazak u zgradu.

          U odnosu na Uputu Vrhovnog suda Republike Hrvatske o načinu provedbe Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, broj Su IV-422/2021-14 od 12. siječnja 2022. (dalje u tekstu: Uputa), obavještavaju se sve osobe koje dolaze na ročišta da je sudac koji provodi postupak ovlašten procijeniti na koji će način primijeniti navedenu Uputu, a vezano uz trenutnu epidemiološku situaciju, broj prisutnih osoba, veličinu prostorije, očekivano trajanje ročišta te druge kriterije važne za donošenje procjene. Također, sudac je ovlašten donijeti odluku da će se ročište održati online ako su za to ispunjene pretpostavke, odnosno, da će ročište zbog epidemioloških razloga biti odgođeno.

         Sve stranke, njihovi punomoćnici te druge osobe koje dolaze na sud, dužne su postupati u skladu s odlukama donesenim u svrhu sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 tijekom cijelog boravka u zgradi suda, a osobito u sudnici tijekom održavanja ročišta.

                                                                                                                                                                    Općinski građanski sud u Zagrebu, 18. siječnja 2022.