Uvjeti korištenja

Internetska stranica Portala sudova namijenjena je pregledu sudskih e-usluga, informiranju građana o mogućnostima ostvarivanja prava na sudovima te o radu i ustroju sudova Republike Hrvatske.

Svi podaci na Portalu sudova u nadležnosti su sudova te se u slučaju primjedbi i pitanja  o točnosti ili interpretaciji podataka potrebno obratiti nadležnom sudu.

Sadržaji s ovih stranica ne mogu se prenositi i njihova ponovna upotreba nije dopuštena.

Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije informacije na stranicama Portala sudova održava točnim, no ako podaci koji se prikazuju na internetskoj stranici nisu točni molimo da nas o tome obavijestite, a izmjena spornih osobnih podataka mora se zatražiti u nadležnom sudu - osobno.

Objavljeni sadržaj nije nužno potpun, sveobuhvatan, točan ili pravovremen.

Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije ne može preuzeti odgovornost za sadržaje objavljene na stranicama sudova.

Objavljeni sadržaj ne predstavlja pravni niti stručni savjet. Za specifičan savjet potrebno je obratiti se za to kvalificiranim osobama.

Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije ne može jamčiti kako će Internetska stranica Portala sudova uvijek biti dostupna te zbog toga ne može odgovarati za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove nastale kao rezultat nemogućnosti upotrebe podataka s Portala sudova.

U slučaju otežanog prijenosa podataka uslijed različitih internetskih mreža ili neusklađenosti zbog korisnikova mrežnog preglednika, Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije ne može prihvatiti odgovornost.

Za internetske stranice koje su izvan nadzora službi Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije, budući da se na ovoj internetskoj stranici nalaze sadržaji pojedinačnih sudova, koji mogu sadržavati i poveznice, Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije ne može prihvatiti odgovornost.

Korištenjem Internetske stranice Portala sudova, ali i svih pridruženih stranica i servisa koji pripadaju domeni pravosudje.hr, smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije zadržava pravo izmjene sadržaja mrežnih stranica i uvjeta korištenja Internetske stranice Portala sudova bez obveze prethodne najave.

Ove internetske stranice ne prikupljaju nikakve informacije (tzv. cookies).