Obavijest o preseljenju Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu

Obavijest o preseljenju Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu

 

Od srijede, 29. lipnja 2022. godine Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu posluje na novoj adresi – Prilaz baruna Filipovića 22

Radi preseljenja na novu lokaciju, Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu neće raditi sa strankama od 21. do zaključno sa 28. lipnjem 2022. godine.


U navedenom razdoblju građani mogu zatražiti izdavanje zemljišnoknjižnih izvadaka iz elektronički vođenih zemljišnih knjiga:

  1. u zemljišnoknjižnom odjelu bilo kojeg drugog općinskog suda u Republici Hrvatskoj

U Gradu Zagrebu, ovisno o dijelu grada, najbliži zemljišnoknjižni odjeli Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog građanskog suda u Zagrebu su: ZKO Novi Zagreb, ZKO Zaprešić i ZKO Sesvete.

 

  1. kod svih javnih bilježnika u Republici Hrvatskoj i odvjetnika koji imaju pristup Jedinstvenom poslužnom mjestu zemljišnih knjiga i katastra (oss.uredjenazemlja.hr)

Zemljišnoknjižni izvadak sa svojstvom javne isprave može se pribaviti i posredstvom sustava e-Građani.


Prijedlozi za upis u zemljišnu knjigu mogu se podnositi elektroničkim putem posredstvom javnih bilježnika i/ili odvjetnika koji imaju pristup Jedinstvenom poslužnom mjestu zemljišnih knjiga i katastra (oss.uredjenazemlja.hr) ili putem pružatelja poštanskih usluga.

Prijedlozi za upis putem pošte, kao i zahtjevi za izdavanje izvadaka, ispisa, preslika isprava iz zbirke isprava i sl.   do 27. lipnja 2022. šalju se na dosadašnju adresu (Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10000 Zagreb - Sky Office), a nakon 27. lipnja 2022. na adresu:

 

Općinski građanski sud u Zagrebu

Zemljišnoknjižni odjel

Prilaz baruna Filipovića 22

10 000 Zagreb