Održano specijalističko savjetovanje sudaca Općinskih prekršajnih sudova i sudaca općinskih sudova koji rade na prekršajnim predmetnima

Od 26. do 28. listopada 2022. u Zadru, Hotel Kolovare,  u organizaciji Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske i Pravosudne akademije, održano je specijalističko savjetovanje sudaca Općinskih prekršajnih sudova i sudaca općinskih sudova koji rade na prekršajnim predmetnima.

Ukupno 13 predavača sudaca i sudskih savjetnika prenosilo je sudionicima (njih 81), aktualnosti u sudskoj praksi i zakonske izmjene na području prekršaja iz javnog reda i mira i javne sigurnosti, gospodarskih i financijskih prekršaja te prometnih prekršaja, kao i odgovore na brojna stručna pitanja, uz održan Okrugli stol o ulozi predsjednika općinskih sudova u organizaciji rada prekršajnih odjela.

Kao posebni gosti prisustvovali su predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske mr. sc. Radovan Dobronić, pomoćnica ministra pravosuđa i uprave Vedrana Šimundža Nikolić te ravnateljica Pravosudne akademije Kristina Bekavac, koji su svojim uvodnim govorima podsjetili na značaj specijaliziranih, prekršajnih sudova (Odjela) u sudbenoj vlasti.