Odluke u tzv. aferi „Janaf“

U kaznenom predmetu protiv 1.okr. Kreše Peteka i dr. zbog kaznenog djela iz čl.296. st.1. i dr. Kaznenog zakona, Županijski sud u Zagrebu je donio dvije odluke.

Prvim rješenjem je, odlučujući o žalbama na određivanje istražnog zatvora, a na sjednici održanoj 07.10.2020., izvanraspravno vijeće djelomično prihvatilo žalbu USKOK-a te odredilo istražni zatvor protiv 1. okrivljenog Kreše Peteka i zbog opasnosti od mogućeg ponavljanja kaznenog djela na slobodi, smatrajući da su okolnosti izvršenja kaznenih djela i njihova brojnost takve težine da opravdavaju primjenu mjere istražnog zatvora i po toj zakonskoj osnovi. U preostalom dijelu, žalba USKOK-a i žalbe okrivljenika, odbijene su kao neosnovane. 

Nadalje, rješenjem suca istrage od 09.10.2020., odbijene su žalbe 1.okr. Kreše Peteka, 5.okr. Vatroslava Sablića i 9.okr. Mirjane Prodan protiv rješenja USKOK-a o provođenju istrage, tako da je rješenje o provođenju istrage postalo pravomoćno i USKOK sada može započeti s provedbom predviđenih dokaznih radnji i u odnosu na ove okrivljenike.