Visoki kazneni sud odbio žalbu okrivljenice protiv rješenja kojim je odbijen prijedlog obrane za izdvajanjem dokaza iz spisa u postupku nakon podignute optužnice zbog kaznenog djela primanja mita i drugih

Županijski sud u Zagrebu pod točkom I izreke rješenja odbio je prijedlog okrivljene N.S. za izdvajanjem iz spisa predmeta kao nezakonitih dokaza taksativno navedenih dokaza u toj točki izreke, protiv čega je okrivljenica podnijela žalbu. Visoki kazneni sud Republike Hrvatske odbio je žalbu okrivljenice kao neosnovanu.

Naime, Visoki kazneni sud Republike Hrvatske smatra kako je prijedlog okrivljenice za izdvajanjem iz spisa predmeta kao nezakonitih dokaza, navedenih pod točkom I izreke rješenja, u potpunosti neodređen, paušalan i u istom se uopće ne navodi u čemu bi se konkretno sastojala povreda odredaba kaznenog postupka koja bi pribavljanje pojedinih dokaza činila nezakonitim.

Stoga je i prema ocjeni drugostupanjskog suda prvostupanjski sud u okviru postavljenog zahtjeva dao jasne razloge zbog čega odbija prijedlog za izdvajanje dokaza pod točkom I izreke prvostupanjskog rješenja, kao nezakonitih.

Detaljnije na poveznici: