Priopćenja i obavijesti

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je odbio žalbu osuđenika i potvrdio rješenje Županijskog suda u Rijeci. Time je postalo pravomoćno rješenje kojim je odbačen zahtjev osuđenika za obnovu kaznenog postupka.
27.04.2022.
Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je odbio žalbu osuđenika i potvrdio presudu Županijskog suda u Slavonskom brodu.
25.04.2022.
Visoki je kazneni sud Republike Hrvatske sud donio rješenje kojim je odbio žalbu državnog odvjetnika i potvrdio prvostupanjsko rješenje Županijskog suda u Sisku.
28.03.2022.
Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je donio presudu kojom je djelomično prihvatio žalbu optuženika i preinačio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Splitu u odluci o kazni.
22.03.2022.
Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je donio presudu kojom je prihvatio žalbu državnog odvjetnika i preinačio u odluci o kazni presudu Županijskog suda u Sisku. Time je postala pravomoćna presuda kojom je optuženik proglašen krivim za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.
10.12.2021.
Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je donio presudu kojom je odbio žalbe trojice optuženika i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Karlovcu. Time je postala pravomoćna presuda kojom su trojica optuženika proglašeni krivim za tri kaznena djela ubojstva i jedno kazneno djelo ubojstva u pokušaju.
25.11.2021.
Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je prihvatio žalbe dvoje optuženika i ukinuo presudu Županijskog suda u Karlovcu u cijelosti. Prvostupanjskom je presudom dvoje optuženika proglašeno krivima zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.
16.11.2021.
Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je donio presudu kojom je odbio žalbe stranaka i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Zagrebu. Time je postala pravomoćna presuda kojom su četvorica optuženika proglašeni krivim za kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika.
09.11.2021.
Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je donio presudu kojom je prihvatio žalbu državnog odvjetnika i preinačio u odluci o kazni presudu Županijskog suda u Bjelovaru. Time je postala pravomoćna presuda kojom je optuženik (48 godina) proglašen krivim za 36 kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina.
08.11.2021.