Priopćenja i obavijesti

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je donio presudu kojom je odbio žalbe trojice optuženika i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Karlovcu. Time je postala pravomoćna presuda kojom su trojica optuženika proglašeni krivim za tri kaznena djela ubojstva i jedno kazneno djelo ubojstva u pokušaju.
25.11.2021.
Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je prihvatio žalbe dvoje optuženika i ukinuo presudu Županijskog suda u Karlovcu u cijelosti. Prvostupanjskom je presudom dvoje optuženika proglašeno krivima zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.
16.11.2021.
Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je donio presudu kojom je odbio žalbe stranaka i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Zagrebu. Time je postala pravomoćna presuda kojom su četvorica optuženika proglašeni krivim za kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika.
09.11.2021.
Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je donio presudu kojom je prihvatio žalbu državnog odvjetnika i preinačio u odluci o kazni presudu Županijskog suda u Bjelovaru. Time je postala pravomoćna presuda kojom je optuženik (48 godina) proglašen krivim za 36 kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina.
08.11.2021.
Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je donio presudu kojom je prihvatio žalbu državnog odvjetnika i preinačio u odluci o kazni presudu Županijskog suda u Zagrebu. Time je postala pravomoćna presuda kojom je optuženik proglašen krivim za kazneno djelo ubojstva. U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se optuženik nalazi od 20. ožujka 2020.
05.11.2021.
Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je donio presudu kojom je odbio žalbe USKOK-a i dvojice optuženika te potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Osijeku. Time je postala pravomoćna presuda kojom je prvi optuženik proglašen krivim za počinjenje kaznenog djela sprečavanje dokazivanja, a drugi optuženik za počinjenje kaznenog djela pomaganje u sprečavanju dokazivanja.
26.10.2021.
Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je donio rješenje kojim je djelomično prihvatio žalbe jedanaest okrivljenika i djelomično ukinuo prvostupanjsko rješenje Županijsk
18.10.2021.
Visoki je kazneni sud Republike Hrvatske donio presudu kojom je prihvatio žalbu optuženika i preinačio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Dubrovniku u odluci o kazni. Optuženik je proglašen krivim za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.
15.09.2021.
Visoki je kazneni sud Republike Hrvatske donio presudu kojom je prihvatio žalbu državnog odvjetnika i preinačio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Varaždinu u odluci o kazni. Optuženik je proglašen krivim za jedno kazneno djelo teškog ubojstva i jedno kazneno djelo povrede prava djeteta.
08.09.2021.
Visoki kazneni sud Republike Hrvatske donio je rješenje kojim je odbio prijedlog jednog optuženika za prenošenje mjesne nadležnosti  u kaznenom postupku koji se vodi protiv njega i ostalih optuženika pred Županijskim sudom u Zagrebu.
27.07.2021.