Priopćenja i obavijesti

                        Dana 08.travnja 2021., predsjednica Trgovačkog suda u Pazinu, donosi                                                                O D L U K U o organizaciji rada suda radi porasta oboljelih od bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-Cov-2 u Istarskoj županiji
09.04.2021.
I.    Zbog porasta oboljelih od bolesti COVID-19 u Istarskoj županiji, u Trgovačkom sudu u Pazin ograničava se ulazak stranaka u zgradu suda. Stranke i drugi sudionici sudskih postupaka u zgradu suda mogu ući samo uz predočenje sudskog poziva.
05.11.2020.

Trgovački sud u Pazinu    TRGOVAČKI SUD U PAZINU

Dršćevka 1, 52000 PAZIN +38552619900 info@tspa.pravosudje.hr
Trgovački sud u Pazinu nadležan je za područje Istarske županije u provedbi suđenja u parničnome postupku u prvome stupnju u trgovačkim sporovima, sporovima u povodu osnivanja, rada, prestanka i članstva u trgovačkim društvima. Pored toga, provodi stečajne postupke, likvidacije, postupke gospodarskih prijestupa, vodi sudski registre u koje se upisuju trgovačka društva, provode izvanparnične i ovršne postupke te obavljaju druge poslove određene zakonom (pravosudna uprava, ostvarivanje prava na pristup informacijama i sl.).