Zgrada Sudbene palače u Rijeci - sjedište Općinskog suda u Rijeci

 

Odluka - nastavak korištenja pretinaca za odvjetnike

Nastavlja se sa korištenjem pretinaca za odvjetnike koji imaju pretince u sjedištu suda, kao i u stalnim službama.

Podnesci koje nije moguće predati e-komunikacijom i putem web servisa zaprimat će se neposredno u prijemno-otpremnoj pisarnici u sjedištu suda, odnosno u pisarnicama u stalnim službama.

Ova odluka stupa na snagu od 13. prosinca 2021.

ODLUKA (3 Su-272/2021-107)

 

Odluka - nastavak prijama stranaka na sudu

Stavlja se izvan snage odluka predsjednice suda broj: 3 Su-272/2021-19 od 1. travnja 2021.

Nastavlja se sa prijamom stranaka u pisarnicama suda (uvidi u spise, pravomoćnosti i dr.) i u svim zk odjelima, u sjedištu suda i u stalnim službama, svakodnevno i u vremenu od 8,30 do 15,30 sati.

Pravosudni policajci i zaštitari, te portiri ili druge osobe koje ovlaste voditelji pisarnica, dužni su od svake stranke (odvjetnika, stranke osobno i dr.), koja nema poziv za sudsku raspravu, te građanina, zatražiti na uvid COVID 19 potvrdu o cijepljenju ili preboljenju, odnosno negativan test na COVID 19, ne stariji od 2 dana.

Više...

Obavijest građanima i drugim sudionicima pri ulazu u prostorije suda (COVID-19)

Obavještavaju se građani, razni pružatelji usluga i druge osobe koje dolaze u Općinski sud u Rijeci po bilo kojoj drugoj osnovi, sudionici sudskih postupaka (radi uvida u spise u sudskim pisarnicama), da prilikom ulaska u prostorije suda (u sjedištu u Rijeci u ulici Žrtava fašizma 7, Užarska 3, Zadarska 1, Frane Kurelca 3 te u Stalnim službama u Opatiji, Malom Lošinju i Delnicama) obavezno na ulazu predoče pravosudnim policajcima ili zaštitarima EU digitalne COVID potvrde ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju, odnosno testiranju, jer će im u protivnom ulaz biti onemogućen.

Ova se obveza iznimno ne odnosi na osobe čija je prisutnost zakonom propisana u postupcima pred sudom na raspravama i ročištima (svjedoci, okrivljenici, stranke, punomoćnici stranaka, vještaci, tumači i dr.), uz predočenje sudskog poziva.

 

Više:

 

Obavijest o testiranju dužnosnika, službenika i namještenika

vi dužnosnici, službenici i namještenici Općinskog suda u Rijeci, koji nisu do 15. studenog 2021. dostavili Uredu predsjednika potvrde o preboljenju bolesti COVID-19 i potvrde o cijepljenju (EU COVID potvrde), dužni su prilikom dolaska na radno mjesto dana 16. i 18. studenog 2021. te ubuduće svaki ponedjeljak i srijedu u tjednu (odnosno drugi dan u tjednu, ali dan ranije prije povratka na posao nakon odsutnosti) predočiti potvrdu o testiranju.

Dužnosnicima, službenicima i namještenicima koji odbiju dostaviti potvrde o testiranju, a nemaju potvrde o preboljenju ili potvrde o cijepljenju, neće biti dopušten ulazak u sud.

Više:

 

 

Smjernice za postupanje sudova u uvjetima pandemije COVID-19 predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske Radovana Dobronića od 15. studenog 2021.:

Upute za povezivanje na ročište putem Microsoft Teams platforme
Uputa o nastavku ograničavanja pristupa strankama u sud

Upućuju se svi građani i sudionici sudski postupaka da se zbog uznapredovale epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV2, u Općinski sud u Rijeci, u sve prostore suda u Rijeci i Stalnim službama u Delnicama, Malom Lošinju i Opatiji i dalje ograničava ulazak u zgrade suda, za sve građane i sudionike sudskih postupaka, osim za sudionike sudskih postupaka uz predočenje sudskog poziva.

Svi suci, državni službenici i namještenici suda, kao i građani te sudionici sudskih postupaka, dužni su se prilikom ulaska u sudsku zgradu podvrgnuti mjerenju tjelesne temperature beskontaktnim termometrom i propisno nositi zaštitnu masku te dezinficirati ruke dezinfekcijskim sredstvom.

Više...

Odluka - Odgoda rasprava

Uslijed trenutne epidemiološke situacije u PGŽ te određenog broja oboljelih sudaca, službenika i namještenika od bolesti COVID-19 - u sjedištu suda u Rijeci, na lokaciji u ulici Žrtava fašizma 7 i određenog broja zaposlenika koji su u samoizolaciji (zbog kontakata sa zaraženima, odgađaju se ročišta i rasprave zakazane u razdoblju od 15. do 26. ožujka 2021.

Više...

Mjere sprječavanja širenja epidemije bolesti COVID – 19 uzrokovane virusom SARS-CoV2 (2.11.2020.)

Zbog uznapredovale epidemije bolesti COVID – 19 uzrokovane virusom SARS-CoV2, u Općinski sud u Rijeci, u sjedištu suda na adresi Žrtava fašizma 7 i na izdvojenim lokacijama u Rijeci - Prekršajni odjel, Užarska 3, Ovršni odjel Frana Kurelca 3/5, kao i u Stalnim službama u Delnicama, Opatiji i Malom Lošinju, ograničava se ulazak u zgrade suda, za sve građane i sudionike sudskih postupaka, osim za sudionike sudskih postupaka uz predočenje sudskog poziva.

Svi suci, državni službenici i namještenici suda, građani te sudionici sudskih postupaka, dužni su prilikom ulaska u sudsku zgradu propisno nositi zaštitnu masku, dezinficirati ruke dezinfekcijskim sredstvom, te će im biti izmjerena tjelesna temperatura beskontaktnim termometrom.

U zemljišnoknjižnom odjelu u Zadarskoj ulici 1 u Rijeci, te u zemljišnoknjižnim odjelima u Stalnim službama u Delnicama (Tina Ujevića 1), Opatiji (Maršala Tita 3) i Malom Lošinju (Riva lošinjskih kapetana 14) stranke će se primati svaki utorak i četvrtak od 10:00 do 12:00 sati.

Zahtjevi za izdavanje zemljišnoknjižnih izvadaka će se sudu dostavljati isključivo putem pošte ili emailom, ili naručivati telefonski, uz navođenje broja kontakta (telefona) te se stranke upućuju i na aplikaciju E–građanin putem koje mogu podići e-izvadak.

Svi podnesci se imaju dostavljati putem pošte ili e-mailom, na adrese objavljene na web stranici suda te se neće moći neposredno predavati u prijemnoj otpremnoj pisarnici suda u sjedištu u Rijeci, a niti u drugim posebnim pisarnicama u stalnim službama.

Sve informacije će se strankama davati isključivo putem telefona, čiji su brojevi objavljeni na web stranici ili putem e-maila, a stranke se upućuju na aplikacije E-predmet ili E-građanin, radi vršenja uvida u spis, stanja spisa itd...

Odvjetnici i javni bilježnici se i dalje upućuju da sve podneske dostavljaju isključivo putem E-komunikacije ili poštom, te se do daljnjega uskraćuje dostavljanje svih pismena putem pretinaca odvjetnika u sudu, odnosno neposredno u pisarnicama.

Osobama za koje se utvrdi da im je povišena tjelesna temperatura više od 37,2 C, koje imaju smetnje s dišnim organima, te imaju simptome kašlja, neće se dopustiti ulazak u prostorije suda, kao i osobama koje ne budu nosile zaštitne maske.

Svi sudionici sudskih postupaka kao i građani kojima je dozvoljen ulazak u prostorije suda, tijekom čekanja na ročište ili raspravu ili u pisarnicu, dužni su u sudskim hodnicima poštivati mjere fizičke distance od najmanje 2 metara, u svim smjerovima od druge osobe.

Svi sudionici postupaka i građani kojima će biti dopušten ulazak u sud, provjeravat će se kroz aplikaciju o evidenciji izrečenih mjera samoizolacije, te im ulazak neće biti dopušten ukoliko se utvrdi da im je izrečena mjera samoizolacije.

Za uvid u spise i ostale potrebne radnje u pisarnicama suda, stranke su upućuju na kontakte putem telefona i e-maila radi određivanja termina dolaska.

ODLUKA (3 Su-481/2020)