Mjere sprječavanja širenja epidemije bolesti COVID – 19 uzrokovane virusom SARS-CoV2 (2.11.2020.)

Zbog uznapredovale epidemije bolesti COVID – 19 uzrokovane virusom SARS-CoV2, u Općinski sud u Rijeci, u sjedištu suda na adresi Žrtava fašizma 7 i na izdvojenim lokacijama u Rijeci - Prekršajni odjel, Užarska 3, Ovršni odjel Frana Kurelca 3/5, kao i u Stalnim službama u Delnicama, Opatiji i Malom Lošinju, ograničava se ulazak u zgrade suda, za sve građane i sudionike sudskih postupaka, osim za sudionike sudskih postupaka uz predočenje sudskog poziva.

Svi suci, državni službenici i namještenici suda, građani te sudionici sudskih postupaka, dužni su prilikom ulaska u sudsku zgradu propisno nositi zaštitnu masku, dezinficirati ruke dezinfekcijskim sredstvom, te će im biti izmjerena tjelesna temperatura beskontaktnim termometrom.

U zemljišnoknjižnom odjelu u Zadarskoj ulici 1 u Rijeci, te u zemljišnoknjižnim odjelima u Stalnim službama u Delnicama (Tina Ujevića 1), Opatiji (Maršala Tita 3) i Malom Lošinju (Riva lošinjskih kapetana 14) stranke će se primati svaki utorak i četvrtak od 10:00 do 12:00 sati.

Zahtjevi za izdavanje zemljišnoknjižnih izvadaka će se sudu dostavljati isključivo putem pošte ili emailom, ili naručivati telefonski, uz navođenje broja kontakta (telefona) te se stranke upućuju i na aplikaciju E–građanin putem koje mogu podići e-izvadak.

Svi podnesci se imaju dostavljati putem pošte ili e-mailom, na adrese objavljene na web stranici suda te se neće moći neposredno predavati u prijemnoj otpremnoj pisarnici suda u sjedištu u Rijeci, a niti u drugim posebnim pisarnicama u stalnim službama.

Sve informacije će se strankama davati isključivo putem telefona, čiji su brojevi objavljeni na web stranici ili putem e-maila, a stranke se upućuju na aplikacije E-predmet ili E-građanin, radi vršenja uvida u spis, stanja spisa itd...

Odvjetnici i javni bilježnici se i dalje upućuju da sve podneske dostavljaju isključivo putem E-komunikacije ili poštom, te se do daljnjega uskraćuje dostavljanje svih pismena putem pretinaca odvjetnika u sudu, odnosno neposredno u pisarnicama.

Osobama za koje se utvrdi da im je povišena tjelesna temperatura više od 37,2 C, koje imaju smetnje s dišnim organima, te imaju simptome kašlja, neće se dopustiti ulazak u prostorije suda, kao i osobama koje ne budu nosile zaštitne maske.

Svi sudionici sudskih postupaka kao i građani kojima je dozvoljen ulazak u prostorije suda, tijekom čekanja na ročište ili raspravu ili u pisarnicu, dužni su u sudskim hodnicima poštivati mjere fizičke distance od najmanje 2 metara, u svim smjerovima od druge osobe.

Svi sudionici postupaka i građani kojima će biti dopušten ulazak u sud, provjeravat će se kroz aplikaciju o evidenciji izrečenih mjera samoizolacije, te im ulazak neće biti dopušten ukoliko se utvrdi da im je izrečena mjera samoizolacije.

Za uvid u spise i ostale potrebne radnje u pisarnicama suda, stranke su upućuju na kontakte putem telefona i e-maila radi određivanja termina dolaska.

ODLUKA (3 Su-481/2020)

Izdavanje uvjerenja da se ne vodi kazneni postupak

Poštovani,

u svrhu mjera sprječavanja širenja epidemije bolesti izazvane koronavirusom preporuča se da se zahtjevi za izdavanje uvjerenja da se ne vodi kazneni postupak u sve svrhe koje ne podliježu plaćanju sudske pristojbe dostave putem e-pošte:

Prijemno-otpremna.pisarnica@osri.pravosudje.hr

Obrazac zahtjeva možete preuzeti na mrežnim stranicama suda te ispunjen obrazac dostaviti skeniran uz presliku Osobne iskaznice.

Za zahtjeve za izdavanje uvjerenja da se ne vodi kazneni postupak u svrhe koje podliježu plaćanju sudske pristojbe molimo da prilikom predaje Zahtjeva dostavite i državne biljege koje možete kupiti na kioscima, obzirom da zbog mjera sprječavanja širenja epidemije bolesti izazvane koronavirusom Odjel za materijalno financijsko poslovanje Općinskog suda u Rijeci trenutno ne prima stranke.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Više informacija o izdavanju uvjerenja da se ne vodi kazneni postupak možete pronaći na mrežnim stranicama suda a za sva dodatna pitanja budite slobodni javiti se telefonskim putem na

051 355-615. 

Opće informacije

Općinski sud u Rijeci
Žrtava fašizma 7
51000 Rijeka
OIB: 54566384631

Centrala suda:
(+385 51) 355-555

Telefaks suda:
(+385 51) 213-110

E-mail suda:
Opcinskisud.Rijeka@osri.pravosudje.hr

Stalna služba u Delnicama
Tina Ujevića 1, 51300 Delnice
Telefon: (+385 51) 814-460
Telefaks: (+385 51) 814-430


Stalna služba u Malom Lošinju
Riva Lošinjskih kapetana 14, 51550 Mali Lošinj
Telefon: (+385 51) 661-000
Telefaks: (+385 51) 661-038


Stalna služba u Opatiji
Maršala Tita 4, 51410 Opatija
Telefon: (+385 51) 741-040
Telefaks: (+385 51) 701-263

 

 

 

Kontakti suda

Općinski sud u Rijeci - Kontakti